Митрополит Йоан

Поздравление към Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан

Новини
Сподели:

Ваше Високопреосвещенство,

На 19 октомври, когато родната ни света Църква чества паметта на Вашия небесен покровител преподобни Йоан пустинножител Рилски Чудотворец, Вие отбелязвате своя имен ден.

От името на Епархийския съвет, духовниците от епархията, представителите на монашеството и служителите при Варненска и Великопреславска света митрополия, сърдечно благопожелаваме Бог да Ви дарува духовно и телесно здраве, дълголетие, да Ви закриля и укрепява в благодатното служение, с което непрестанно свидетелствате и учите за Христовите слова: „вземете Моето иго върху си и се поучете от Мене, понеже съм кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой за душите си; защото игото Ми е благо, и бремето Ми леко“ (Мат. 11:29-30).

Неуморният Ви труд за благоустрояването на светата Църква в поверената Ви от Бога Варненска и Великопреславска епархия е ярък пример за всички нас, за да можем с труд и молитва, а и преди всичко – с Божията благодатна помощ да имаме пълната убеденост в думите на нашия Спасител Господ Иисус Христос: „Аз съм светлината на света; който Ме последва, той не ще ходи в мрака, а ще има светлината на живота“ (Йоан 8:12).

На Многая и благая лета, Високопреосвещени Владико!

19.10.2021 г.
гр. Варнa