Списание „Амвон“

На Възкресение Христово през 2005 година се поставя началото на изданието на списание „Амвон“. Идеята и съставлението на списанието са по инициатива на духовниците, които служат в храм „Свети Атанасий“ – град Варна. Тяхното начинание е благословено от приснопаметния Варненски и Великопреславски мирополит Кирил.

Вече 15 години изданието се разпространява напълно безплатно сред християните не само във Варна, но и достига до миряни от цялата страна. Списание „Амвон“ е едно от утвърдените православни печатни издания в град Варна и в цяла Варненска и Великопреславска епархия.

На страниците на списанието читателите откриват духовни послания, пояснения, поучителни разкази и насоки за православния начин на живот в нашето съвремие.

Списание „Амвон“ се издава в три броя всяка година, разпределени за празниците Възкресение Христово, Успение Богородично и Рождество Христово.

Във всяко издание са поместени вести от православния свят, епархийски и енорийски новини. Рубриките: „Чудесата на вярата“, „Гласът на отците“, „Вяра и живот“, „Богословски размисли“, „Църковен живот“, „Начала“, „Слово за живот“, „Преживяно“, „Култура и изкуство“, „Домашна църква“ и други предлагат разнообразни авторски и преводни статии, интервюта, които вдъхновяват със своето актуално съдържание.

Редакционният екип на списание „Амвон“ включва: ставрофорен иконом Дончо Александров, иконом Теодор Стойчев, протойерей Ясен Шинев, Йоанна Калешева, Весела Митева-Костова, Крикор Андреасян, Дияна Янчева и Валя Марчелова.

Списание „Амвон“ се разпространява безплатно в храм „Св. Атанасий“ гр. Варна, ул. ”Граф Игнатиев”19.

ИЗТЕГЛИ PDF – НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА СП. АМВОН, БРОЙ 3 2023

 

Други печатни издания